30-05-2017

Lokaal convenant Samen werken in Epe ondertekend

Op 18 mei werd tijdens de bijeenkomst Onderneem het!, het lokaal convenant ‘Samen werken in Epe’ ondertekend. Onderneem het!, met als onderwerp sociale en fysieke duurzaamheid,  werd georganiseerd door Bedrijvenkring gemeente Epe, Industriekring Eekterveld Vaassen, Cleantechregio en Epe Scoort.  

Op initiatief van de gemeente Epe is een lokaal convenant opgesteld.  ‘Meedoen aan de samenleving’ is één van de thema’s binnen het huidige collegeakkoord. Wethouder Erik Visser: “Om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving  is de samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid van groot belang. Het convenant heeft als doel  gezamenlijk de weg te  bewandelen richting een inclusieve arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt waaraan mensen zoveel mogelijk en duurzaam meedoen. Niet kijkend naar beperkingen, maar naar mogelijkheden.  In het convenant draait het onder andere om de inzet van het eigen netwerk, het open staan voor een brede doelgroep van kandidaten en een integrale samenwerking.

Het platform Epe Scoort zet zich al langere tijd met veel passie voor deze doelgroep in. Daarbij is het mooi te zien hoe groot de betrokkenheid in deze regio is. We zijn als gemeente blij dat vele partijen vanuit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid met veel enthousiasme hun handtekening onder het convenant hebben gezet.”
De ondertekening is een feit, nu is het tijd voor actie. De komende tijd willen we de samenwerking versterken en meer verbinding zoeken met elkaar.

Scoor ook!

Deel uw project, ideeën of vragen met vele anderen:

Word supporter