Uitleg competitie

Ondernemers in de regio Apeldoorn, Epe, Heerde en Voorst worden met de competitie regio Apeldoorn Scoort gestimuleerd om hun expertise en netwerk in te zetten voor het vinden van een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De ambassadeurs worden daarbij geassisteerd door een coach Werkbedrijf Lucrato. Deze kent alle mogelijke regelingen en weet welke werkzoekenden beschikbaar en geschikt zijn voor een baan.
Voor alle initiatieven die de ambassadeurs nemen in dit kader, krijgen zij punten. De plaatsing van een medewerker bij een bedrijf levert het meeste op, maar ook met bijvoorbeeld werkervaringsplaatsen of netwerkgesprekken zijn punten te verdienen.

Moedig de teams vooral aan, en help ze waar mogelijk. Want het doel is en blijft: het scoren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Alle gedane acties en successen zijn uiteraard een beloning waard!

Denk daarbij aan het verspreiden van curriculum vitae’s van spelers, promotie op bedrijfssite, het organiseren van snuffeldagen, rondleidingen, stageplekken, werkervaringsplaatsen, training en een baan! Maar ook het arrangeren van kennismakingsgesprekken bij collega’s, als buddy adviseren of coachen bij een gesprek. Spelers kunnen ook punten verdienen door te beschrijven wat ze doen tijdens hun zoektocht naar werk.

Op Deventer Scoort een beschrijving van de acties via nieuwsberichten, blogs, videodagboeken etc. Inclusief een ranglijst op basis van de toegekende punten voor elke actie, waarbij uiteraard het vinden van een baan de meeste punten oplevert. Aan het einde van de competitie, in juli 2017, wint het beste team de Deventer Cup (MVO-prijs).

Puntenscore

Met alle acties zijn punten te verdienen, waarbij uiteraard het vinden van een werkplek de hoogste score oplevert. Hieronder een overzicht hoe de puntenscore globaal is opgebouwd.

De toewijzing van het aantal punten wordt door de teams zelf gedaan met behulp van de community manager. Er is dus ruimte voor eigen interpretatie. Het ene resultaat is immers met meer moeite tot stand gekomen dan de andere. En om te winnen moet je samen scoren. Kortom de puntenopbouw moet met een kleine knipoog bekeken worden.

Plaatsingen van een speler

1500 punten
Reguliere werkplekken bij andere organisatie
1000 punten
Reguliere werkplekken bij eigen organisatie
500 punten
Stageplaatsen
500 punten
Vrijwilligersbanen
500 punten
Werkervaringsplaatsen
500 punten
Opleidingstrajecten
10 pt.
Mention @ social media (twitter, facebook, linkedIn)
200 pt.
Presentatie bij netwerkorganisaties waar de ambassadeurs lid van zijn
100 pt.
aanleveren van nieuwe relaties voor DEVENTER SCOORT.NL
150 pt.
Acties geïnitieerd door ambassadeur
50 pt.
Acties geïnitieerd door coach
150 pt.
Acties geïnitieerd door speler
150 pt.
Artikel in media geïnitieerd door ambassadeur
50 pt.
Artikel in media geïnitieerd vanuit Deventer Scoort
200 pt.
Deelname aan videoblog of andere opmerkelijke PR-bijdrage

Scoor ook!

Deel uw project, ideeën of vragen met vele anderen:

Word supporter